Antena 3 CNN Be EU Dan Nica, europarlamentar, despre situația din Israel și Fâșia Gaza: "Ce mai spune Uniunea Europeană este că acest conflict nu trebuie să se extindă"

Dan Nica, europarlamentar, despre situația din Israel și Fâșia Gaza: "Ce mai spune Uniunea Europeană este că acest conflict nu trebuie să se extindă"

Europarlamentarul român Dan Nica a fost invitatul Sabinei Iosub, la o ediție specială Be EU, din Parlamentul European de la Strasbourg.

Dan Nica, europarlamentar, despre situația din Israel și Fâșia Gaza: "Ce mai spune Uniunea Europeană este că acest conflict nu trebuie să se extindă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    17 Oct 2023   •   16:53

Dan Nica a vorbit despre situația din Israel și Fâșia Gaza.

"Uniunea Europeană se axează pe mai multe planuri. Unul este politic, diplomatic, pentru că nimeni nu vrea că acest conflict să escaladeze. Asta nu înseamnă că nu au dreptul să se apere. Israelul are dreptul să se apere.

Asta nu înseamnă că nu există și o situație umanitară. Pentru că ajutoarele din Gaza au fost luate de Hamas. Și nu au luat numai mâncare, au luat și medicamente. Și noi avem cetățeni români acolo, în jur de 200, care sunt supuși aceluiași regim de privațiuni.

Trebuie să învățăm să ne gândim într-o cheie în care acești oameni (n.r. Hamas) nu au legătură cu un comportament uman.

Ce mai spune Uniunea Europeană este că acest conflict nu trebuie să se extindă.

Nu este de acceptat ca nimeni să nu răspundă pentru ce se întâmplă cu soarta celor două milioane de palestinieni din Fâșia Gaza.", a declarat europarlamentarul Dan Nica.

Prioritățile Parlamentului European

Europarlamentarul Dan Nica, în direct din Strasbourg.

Posted by Be EU on Tuesday, 17 October 2023

×
Subiecte în articol: Dan Nica Strasbourg europarlamentar be EU PSD
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close