Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Dan Nica dezvăluie, de la Strasbourg, cele mai noi sancțiuni pregătite de UE pentru Rusia

Europarlamentarul Dan Nica dezvăluie, de la Strasbourg, cele mai noi sancțiuni pregătite de UE pentru Rusia

Europarlamentarul român Dan Nica, a fost prezent, astăzi, în direct la emisiunea Be EU cu Sabina Iosub, din Parlamentul European de la Strasbourg.

Europarlamentarul Dan Nica dezvăluie, de la Strasbourg, cele mai noi sancțiuni pregătite de UE pentru Rusia
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    04 Apr 2022   •   14:15

Dan Nica a făcut precizări despre ultimele rezoluții de pe ordinea de zi a Parlamentului European, referitoare la războiul din Ucraina.

"Avem miercuri în dezbatere și joi vot pe o rezoluție a Parlamentului European care se referă exact la modul în care Uniunea Europeană a reacționat și va trebui să reacționeze în continuare în această situație cu totul specială", a precizat europarlamentarul, în exclusivitate pentru Antena 3.

"Faptul că Rusia a decis să atace, neprovocat și absolut gratuit, o țară normală, cu oameni normali, Ucraina, nu a rămas nesancționată această decizie nefericită, care a provocat și daune și suferințe umane și foarte multe pierderi de vieți omenești.

Vom avea prima reuniunea peste câteva ore. Eu cred că vor fi măsuri că să se extindă sactiunile, să se interzică complet importul de cărbune și petrol din Federația Rusă.

Sunt țări care au anunțat deja că renunta nu numai la petrol și cărbune, ci și gaze naturale. Țările Baltice au anunțat deja că nu mai importă deloc gaze naturale din Federația Rusă. Nu că nu ar avea nevoie. Toată lumea pornește de la principiul 'chiar dacă luăm gaz natural lichefiat, care e mai sucmp decât gazul asta care vine prin conducte, măcar banii aia nu se duc să finanțeze războiul Rusiei în Ucraina'. Cam asta este linia pe care merge toată lumea.

Vor fi în continuare măsuri foarte dure. Era una pe care am văzut-o, că toate persoanele care lucrează în armata, servicii secrete, în administrația de stat din Rusia, să le fie interzise lor, și familiilor lor, dreptul de a călători în străinătate, de a beneficia de burse care să fie plătite de alte state sau din fonduri europene", a mai menționat Dan Nica.

Live

Dan Nica, in direct la Be EU. Cele mai noi masuri luate de Parlamentul European.

Posted by Be EU on Monday, 4 April 2022

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close