Antena 3 CNN Be EU Ce a învățat UE din pandemie: ”Nu cred că vom mai avea un alt lockdown”

Ce a învățat UE din pandemie: ”Nu cred că vom mai avea un alt lockdown”

”Nu cred că vom mai intra în lockdown și nu vom mai fi în aceeași situație dificilă” în cazul apariției unei noi pandemii, este de părere Stella Kyriakides, comisar european pentru Sănătate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2023   •   15:08

Aceasta a explicat, la Be EU cu Sabina Iosub, despre lecțiile pe care Uniunea Europeană le-a învățat din pandemia de coronavirus.

”E ușor acum să privim înapoi și să vedem totul, știind ceea ce știm acum. Au fost multe momente în care au fost multe nopți nedormite pentru noi toți, nu numai pentru mine, ci cred că pentru întreaga Comisie, pentru voi, pentru toată lumea.Dar nu a existat niciun moment în care să mă gândesc că nu vom reuși să găsim o soluție. Ceea ce știam a fost că, pentru a putea merge mai departe, trebuia să găsim o modalitate de a lucra împreună. Și aceasta a fost cea mai mare provocare”, a declarat Stella Kyriakides.

Aceasta mai spune că apariția vaccinurilor anti-COVID au reprezentat ”un punct de cotitură”.

”Nu pot prezice viitorul, dar ceea ce pot spune este că acest virus nu a dispărut. Știm în continuare că circulă, că este încă acolo, dar suntem mai bine protejați. Acum avem mai mulți cetățeni vaccinați, știm ce trebuie să facem și, cu siguranță, am pus la punct structurile la nivel european pentru a fi capabili nu numai să facem față unei crize, ci și pentru a o putea să o prevedem.

De asemenea, am creat o nouă autoritate, Cohera. Aceasta ne va permite să monitorizăm și să vedem dacă va exista o criză de sănătate publică, astfel încât cred că suntem mai bine pregătiți acum, ca Uniune Europeană, pentru a face față unei crize și suntem mai conștienți, noi, cetățenii, de ceea ce trebuie să facem”, precizează comisarul european pentru Sănătate.

Ea mai spune însă că ”trebuie să fim conștienți, de asemenea, că trăim în epoca pandemiilor, așa că, în ceea ce privește COVID, cel puțin așa cum stau lucrurile acum, nu cred că vom mai intra în lockdown și nu vom mai fi în aceeași situație dificilă, dar trebuie să fim, de asemenea, pregătiți să monitorizăm orice schimbare”.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close