Antena 3 CNN Be EU Ziua Europei 2021. Evenimente organizate în toate ţările europene

Ziua Europei 2021. Evenimente organizate în toate ţările europene

Ziua Europei 2021 este sărbătorită duminică, 9 mai, iar în avans, instituţiile Uniunii Europene organizează o serie de eveinmente prin care cetăţenii europeni şi nu numai pot afla mai multe despre UE.

Ziua Europei 2021. Evenimente organizate în toate ţările europene
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    07 Mai 2021   •   11:23

Pentru a marca Ziua Europei, celebrată în fiecare an la data de 9 mai, Reprezentanța Comisiei Europene în România a pregătit un program special în perioada 7-9 mai, pentru toate vârstele și gusturile.

Acesta cuprinde: dezbateri, spectacole pentru copii (Mateiaș Gâscarul - Teatrul Țăndărică), difuzarea a 6 scurt-metraje ale unor regizori români și a documentarului „Kiruna". De asemenea, va fi difuzat primul episod din cadrul proiectului nostru „Europa între gest și cuvânt", dedicat tinerilor actori.

Pe 9 mai, ziua se va încheia cu vizionarea filmului „Cold War", un film de Paweł Pawlikowski, câștigătorul premiului pentru cel mai bun regizor în cadrul Festivalului de Film de la Cannes (pe platforma TIFF Unlimited).

Intrați pe portalul dedicat Zilei Europei și aflați mai multe despre Parlament, Comisia Europeană și alte instituții UE, cât și despre activitățile organizate pe cuprinsul UE și în lumea întreagă.

Plasați cursorul peste o țară pe harta interactivă a portalului pentru a afla ce se întâmplă în apropiere. Evenimentele includ concertul anual de Ziua Europei, care anul acesta va fi transmis online în direct de la Londra, duminică de la ora 13:00 CET (14:00 ora României).

Faceți o vizită virtuală Parlamentului European, Comisiei sau celorlalte instituții UE. Spațiul captivant permite vizitatorilor să joace jocuri online, să vizioneze videoclipuri și să-și testeze cunoștințele despre UE în general, precum și pe teme legate de tranziția către Europa verde și digitală. Cu un singur clic, utilizatorii pot participa la dezbateri pe teme europene și pot explora evenimente online. 

Aruncați o privire și pe platforma multilingvă a Conferinței privind viitorul Europei, locul unde vă puteți exprima ideile despre viitorul UE.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close