Antena 3 CNN Campanii Drapelul Romaniei Drapelul României cu stema tăiată, simbolul Revoluţiei de la 1989. "Era marcată LIBERTATEA, sfârşitul comunismului"

Drapelul României cu stema tăiată, simbolul Revoluţiei de la 1989. "Era marcată LIBERTATEA, sfârşitul comunismului"

Drapelul României cu stema tăiată, simbolul Revoluţiei de la 1989. "Era marcată LIBERTATEA, sfârşitul comunismului"
de O.P.    |    27 Mai 2013   •   11:20

În aceste vremuri de libertate nu trebuie să uităm cât de mult s-a jertfit pentru steagul ţării noastre. În primele momente de după ieşirea din comunism drapelul României a fost strâns la piept de milioane de oameni care au luptat cu toată fiinţa lor pentru a respira libertatea pe pământ românesc.

Antena 3 oferă românilor cel mai mare drapel din LUME. Ivan Patzaichin: "Să FIM ROMÂNI şi să ne mândrim cu acest lucru"

ISTORIA drapelului românesc. Cum a luat naştere tricolorul


Drapelul cu stema tăiată, simbolul Revoluţiei de la Timişoara:

Încă din 17 decembrie 1989, în timpul Revoluției de la Timișoara, stema Republicii Socialiste România a fost îndepărtată de pe drapele, fiind privită ca însemn al regimului dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu.

Acest lucru s-a realizat, de cele mai multe ori, prin tăierea sau ruperea zonei centrale a fâșiei galbene, de unde și sintagma „drapel cu gaură”.

Decretul-Lege nr. 2 din 27 decembrie 1989 privind constituirea, organizarea și funcționarea Consiliului Frontului Salvării Naționale și a consiliilor teritoriale ale Frontului Salvării Naționale prevedea la articolul 1, între altele, faptul că „drapelul țării este tricolorul tradițional al României, având culorile așezate vertical, în următoarea ordine, pornind de la lance: albastru, galben, roșu.”

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close