Antena 3 CNN Campanii Drapelul Romaniei Ultimele pregătiri pentru Cartea Recordurilor. Antena 3 oferă României cel mai mare steag din lume

Ultimele pregătiri pentru Cartea Recordurilor. Antena 3 oferă României cel mai mare steag din lume

Ultimele pregătiri pentru Cartea Recordurilor. Antena 3 oferă României cel mai mare steag din lume
de O.P.    |    13 Mai 2013   •   11:17

La sfârşitul lunii mai, România va intra în Cartea Recordurilor. După cum ştiţi, Antena 3, în parteneriat cu fabricadesteaguri.eu, a realizat cel mai mare steag din lume, iar acum se fac ultimele pregătiri pentru ziua cea mare. Uriaşul drapel este un cadou pe care vi-l facem dumneavoastră, în semn de respect şi pentru că trebuie să ne mândrim cu faptul că suntem români.

Dacă şi dumneavoastră vă mândriţi că sunteţi români în fiecare zi din an, aşteptăm fotografiile voastre cu drapelul naţional pe pagina de Facebook Drapelul României!

Cel mai mare steag din lume are o lungime de 330 de metri, o lăţime de 220 de metri şi se va întinde pe 7 hectare. Realizarea acestuia nu a fost deloc uşoară. Croitoresele de la Fabrica de Steaguri au muncit peste 20 de zile, chiar şi 16 ore pe zi, uneori şi în weekend, pentru ca totul să iasă ca la carte. Drapelul României cântăreşte aproape 5 tone, iar pentru a pune cap la cap bucăţile de pânză, s-au folosit peste 2 kilometri de aţă.

Steagul uriaş va depăşi ca dimensiuni obicetive importante precum Palatul Parlamentului, Arena Naţională sau Arcul de Triumf. Mai exact, steagul României va fi mare cât 18 terenuri de fotbal şi greu cam cât 6 echipe de fotbal, cu tot cu rezerve.

În prezent, recordul pentru cel mai mare steag din lume îl deţine Libanul. În 2010, libanezii au intrat în Cartea Recordurilor cu un drapel ce măsoară 325 de metri lungime şi 203 metri lăţime. Alt record a aparţinut Marocului prin realizarea unui steag de 60 de mii de metri pătraţi. Totodată, şi Turcia se poate mândri cu un steag impresionant.

Pe 27 mai, Antena 3 va face cadou românilor un loc în Cartea Recordurilor. Atunci, cel mai mare drapel din lume va fi desfăşurat pe aerodromul de la Clinceni. Iniţiativa de a face cel mai mare steag din lume este o continuare a campaniei de anul trecut, Pe Tricolor e Scris Unire. Atunci, Antena 3 a readus drapelul în casele românilor.

Steagul va fi desfăşurat pe Aerodromul Clinceni şi va fi omologat în GUINNESS WORLD RECORDS™.

Evenimentul va fi realizat în parteneriat cu Rompetrol, Novensys FabricadeSteaguri.eu, Aeroclubul României, Ministerul Apărării Naţionale, Dinner in the sky şi Caroli.


Cu origini româneşti, Rompetrol are o tradiţie de peste 40 de ani în industria petrolului, diversificându-şi activităţile şi operatiunile în rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale. Aceasta sustine astfel imaginea si prezenta Romaniei in 13 tari, raspandite peste 3 mari - Marea Neagra, Marea Caspica si Mediterana, dar si trei continente - Europa, Africa si Asia.
In prezent, Grupul Rompetrol este detinut integral de KazMunayGas – compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan.


Caroli, brandul românesc autentic al liderului pe piața de mezeluri din România, se alătură initiativei Antena 3 de a înscrie drapelul României în recordurile lumii omologate de GUINNESS WORLD RECORDS™.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close