Antena 3 CNN Campanii Romania in miscare România în mişcare: Confr. Dr. Nastasia Belc explică raportul dintre calitatea şi preţul produselor

România în mişcare: Confr. Dr. Nastasia Belc explică raportul dintre calitatea şi preţul produselor

România în mişcare: Confr. Dr. Nastasia Belc explică raportul dintre calitatea şi preţul produselor
28 Apr 2013   •   11:52
Astăzi vom vorbi despre siguranţă alimentară dar şi despre producători autohtoni care se straduiesc, şi chiar reuşesc, să câştige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le produc. 
 
Lucru care nu e uşor mai ales în contextul internaţional al atacurilor, în mare parte gratuite, la care au fost supuse recent alimentele produse in România.
 
Nastasia Belc, director al Institutului de Cercetare pentru Bioresurse Alimentare, a explicat, în ediţia specială "România în mişcare", că un aliment, ca să fie sigur, trebuie să respecte anumite reguli, iar de cele mai multe ori preţul unui produs reflectă calitatea acestuia. 
 
”Ca alimentul să fie sigur, el trebuie să respecte anumite reguli. În primul rând un management de calitate foarte strict. Acesta înseamnă costuri. La fel şi ingredientele de bună calitate. Ori întotdeauna s-a pus într-adevăr o presiune foarte mare pe preţ, unii dintre producători au scăzut foarte mult preţul, dar au trebuit să găsească soluţii să scadă costurile”, a declarat conf. dr. Nastasia Belc.
 
Aceasta a mai adăugat că de cele mai multe ori preţul unui produs reflectă şi calitatea. ”Se ştie vorba: faci bun, dar cu bun. Nu poţi să faci un aliment bun cu produse altele decât carne, de exemplu, dacă vrem să avem un produs de carne”, a mai spus Nastasia Belc.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close