Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Au mai rămas două luni până la deschiderea secţiilor de votare. Care sunt noutăţile la alegerile locale de anul acesta

Au mai rămas două luni până la deschiderea secţiilor de votare. Care sunt noutăţile la alegerile locale de anul acesta

Au mai rămas două luni până la deschiderea secţiilor de votare. Care sunt noutăţile la alegerile locale de anul acesta
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Apr 2012   •   07:12

Mai sunt exact două luni până când secţiile de votare se vor deschide şi românii îşi vor putea alege primarii, şefii de consilii judeţene şi consilierii locali sau judeţeni. Însă alegerile locale de anul acestea  marchează şi o premieră.

Pe 10 iunie românii îşi vor putea alege primarii, şefii de consilii judeţene, consilierii locali şi cei judeţeni care să-i reprezinte. Un efort în plus vor depune alegătorii din Bucureşti.

Locuitorii Capitalei au de ales un primar general, un primar  de sector, în funcţie de zona în acre locuiesc, consilierii de sector şi consilierii din Consiliul General al Municipiului.

Alegerile locale de anul acesta aduc şi o noutate în procedura de vot cât şi în cea de învestitură. Primarul va fi ales printr-un singur tur de scrutin. O procedură criticată în zadar de opoziţie, care susţine că votarea într-un singur tur de scrutin nu este chiar democratică.

Cei care vor să se înscrie în cursa electorală o pot face până pe data de 1 mai, iar semnele electorale pot fi înscrise până pe 10 aprilie. Debutul efectiv al campaniei electorale va avea loc pe data de 11 mai, lucru stabilit printr-o hotărâre de guvern.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close