Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Candidaţii la alegerile parlamentare nu vor avea voie să ofere alimente şi băuturi în perioada campaniei electorale

Candidaţii la alegerile parlamentare nu vor avea voie să ofere alimente şi băuturi în perioada campaniei electorale

Candidaţii la alegerile parlamentare nu vor avea voie să ofere alimente şi băuturi în perioada campaniei electorale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    05 Noi 2012   •   15:35

Guvernul va reglementa miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, condiţiile în care candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie îşi vor face campanie, aceştia neavând voie să ofere cetăţenilor alimente sau băuturi, a anunţat luni premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

„Propunerea mea, ca prim-ministru, este de a reglementa legal mâine, prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce Biroul Electoral Central a stabilit cu alte ocazii: sunt interzise în campania electorală oferirea de bunuri, alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice. Este permisă oferirea doar de obiecte în enumerare strictă - pixuri, brichete, afişe, şepci, cu obligaţia de a fi înscrise cu numele candidatului sau a formaţiunii politice. Şi pot fi oferite obiecte de acelaşi tip, cu caracterele înscrise, a căror valoare să nu depăşească 10 lei”, a spus Ponta.

Potrivit premierului, reglementările care se vor regăsi în ordonanţa de urgenţă vor fi însoţite de sancţiuni şi au ca obiectiv principal împiedicarea abuzurilor în perioada campaniei electorale: „Lucrurile sunt foarte clar reglementate, regulile sunt valabile pentru toţi competitorii şi vom avea reglementa legal, alături de sancţiuni penale, modul de desfăşurare normală a campaniei electorale şi împiedicarea oricăror tentative de cumpărare de bunuri, cum s-a întâmplat la referendum, de a împiedica oamenii să vină la vot”.

În acelaşi timp, preşedinţii celor trei partide care alcătuiesc Uniunea Social Liberală, Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL) şi Daniel Constantin (PC), au solicitat vineri Biroului Electoral Central o clarificare cu privire la „bunurile cu valoare simbolică" ce nu intră în categoria celor prevăzute la art. 55 (1) din Legea 35/2008.

La alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 9 decembrie 2012 nu este permisă organizarea de tombole cu scopul de a determina alegătorii să voteze sau să nu voteze, a decis Biroul Electoral Central, la sfârşitul lunii octombrie.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close