Antena 3 Campanii Romania la vot Tribunalele judeţene şi Tribunalul Bucureşti, solicitate să asigure permanenţa în ziua alegerilor

Tribunalele judeţene şi Tribunalul Bucureşti, solicitate să asigure permanenţa în ziua alegerilor

08 Iun 2012   •   19:51
Tribunalele judeţene şi Tribunalul Bucureşti, solicitate să asigure permanenţa în ziua alegerilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Reprezentanţii Biroului Electoral Central solicită tribunalelor judeţene şi Tribunalului Bucureşti să asigure permanenţa în ziua alegerilor, pentru situaţiile în care este necesară înlocuirea titularilor stabiliţi ca preşedinţi şi locţiitori ai birourilor secţiilor de votare, informează Mediafax.
   
Într-o circulară transmisă vineri birourilor electorale de circumscripţie judeţene se arată că, potrivit prevederilor Legii 67/2004 pentru alegerea administraţiei publice locale, pe întreaga perioadă a alegerilor, birourile electorale şi instanţele de judecată trebuie să asigure permanenţa activităţii necesare în vederea exercitării de către cetăţeni a drepturilor electorale.
   
BEC aminteşte că preşedintele tribunalului, în cazuri deosebite, va proceda la înlocuirea titularilor stabiliţi ca preşedinţi şi locţiitori ai birourilor secţiilor de votare.
   
Peste 18,3 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne, pentru alegerile locale, aceştia putând vota numai în comuna, oraşul sau municipiul în care îşi au domiciliul, pentru a-şi alege primarul, consilierii locali, consilierii judeţeni şi preşedinţii de consilii judeţene.
   

   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close