Antena 3 CNN Coronavirus Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă a treia doză de vaccin anti-COVID. Radu Țincu: Nu ar fi de bun augur ca fiecare țară să ia decizii discordante

Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă a treia doză de vaccin anti-COVID. Radu Țincu: Nu ar fi de bun augur ca fiecare țară să ia decizii discordante

Statele din întreagă Europa continuă campaniile de vaccinare anti-COVID. Două dintre acestea, mai exact Germania și Franța, au în vedere chiar administrarea unei a treia doze de ser. Această operațiune nu este însă recomandată de Agenția Europeană a Medicamentului.

Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă a treia doză de vaccin anti-COVID. Radu Țincu: Nu ar fi de bun augur ca fiecare țară să ia decizii discordante
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    07 Aug 2021   •   13:37

Reprezentanții Agenției spun că nu există suficiente date științifice care să arate că este nevoie de administrarea unei a treia doze de ser împotriva coronavirusului.

"Deocamdată este prea devreme să confirmăm dacă și când o doză de supra-rapel a vaccinurilor anti-COVID-19 va fi necesară, pentru că nu avem date suficiente din campaniile de vaccinare și din studiile aflate în desfășurare pentru a înțelege cât timp va dura protecția oferită de vaccinuri.", a anunțat, vineri, Agenția Europeană a Medicamentului.

Medicul Radu Țincu a vorbit la Antena 3 despre administrarea unei a treia doze în România, spunând ca ar fi inoportun ca țara noastră că nu țină cont de recomandarile instituțiilor sanitare europene.

"Atâta timp cât suntem în spațiul european și cât timp am pornit o politică de vaccinare la nivel european, a existat o vaccinare coordonată în toate țările în raport cu COVID-19, cred că nu ar fi de bun augur ca fiecare țară să ia decizii discordante. Lucrul acesta va creea dezorientare și nu va mai creea acel aspect de unitate a campaniei de vaccinare în întreagă Europă."

După anunțarea planurilor formulate de guvernele de la Berlin și Paris, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că deciziile legate de vaccinările anti-COVID-19 sunt luate de guvernele naționale, însă a insistat că în ceea ce privește doză a treia – că și în alte chestiuni – executivul UE încurajează ”deciziile bazate pe știință, în concordanță cu recomandările EMA”.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close