Antena 3 CNN Coronavirus Agenția Europeană a Medicamentului recomandă autorizarea vaccinului Pfizer pentru copii

Agenția Europeană a Medicamentului recomandă autorizarea vaccinului Pfizer pentru copii

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, astăzi, autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Agenția Europeană a Medicamentului recomandă autorizarea vaccinului Pfizer pentru copii
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Mustasinur Rahman Alvi
de Alin Tarnovschi    |    25 Noi 2021   •   14:22

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat decizia azi, iar mâine Comisia Europeană ar putea aproba vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți cum se va face vaccinarea copiilor.

Dozajul pentru 5-11 ani este de 10 micrograme cu două doze la interval de 21 de zile. Sunt flacoane cu 10 doze care au stabilitate la temperatura de două grade timp de 10 săptămâni, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Potrivit autorităților române, vor fi trei posibilități de vaccinare, în cabinetele organizate în centrele adresate populației generale, în centrele din unitățile sanitare și în cabinetele de medicină de familie.

Momentul când va începe efectiv vaccinarea ține de livrarea dozelor, a precizat Gheorghiță. Acesta a mai spus că au început pregătirile pentru organizarea din punct de vedere logistic a campaniei de vaccinare, notează Mediafax.

Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că la mijlocul lunii decembrie și vaccinul de la compania Moderna ar putea primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close