Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Alexandru Rafila: „Întreba cineva dacă e bine să dezinfecteze pachetele pe care le primește sau alimentele pe care le cumpără. E o prostie chestiunea asta”

Alexandru Rafila: „Întreba cineva dacă e bine să dezinfecteze pachetele pe care le primește sau alimentele pe care le cumpără. E o prostie chestiunea asta”

Toate studiile arată că modalitatea dominantă de transmitere a noului coronavirus este pe cale aeriană. „Lumea a intrat într-o fobie datorită necunoașterii”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, joi seară, la Antena 3.

Alexandru Rafila: „Întreba cineva dacă e bine să dezinfecteze pachetele pe care le primește sau alimentele pe care le cumpără. E o prostie chestiunea asta”
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    19 Mar 2020   •   21:48

„Contactul cu suprafețele este important doar dacă avem un contact imediat, însemnând minute, zeci de minute, poate o oră nu mai mult cu o suprafață care este contaminată cu secreții provenite de la o persoană bolnavă. Nu contează cât supraviețuiește ci dacă doza infectantă este suficientă ca să producă boala.

Deja sunt prea multe chestiuni care nu demonstrează că aceasta ar fi o cale predilectă de transmitere”, a explicat Rafila.

„Întreba cineva dacă e bine să dezinfecteze pachetele pe care le primește sau alimentele pe care le cumpără prin catering. E o prostie chestiunea asta! Este simplu. Se spală pe mâini și evita contaminarea, deci nu trebuie să dezinfecteze suprafața coletelor, pachetelor și așa mai departe.

Lumea a intrat într-o fobie datorită necunoașterii. Vă spun că știu oameni care evita să ia mâncare prin sistemul de catering pe motivul că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus ceea ce nu s-a demonstrat nicăieri, adică este foarte clar că acest lucru nu se poate întâmpla”, a mai spus Alexandru Rafila, joi seară, la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

Rafila: Toate studiile arată că modalitatea dominantă de transmitere a noului coronavirus este pe cale aeriană

Alexandru Rafila: Nu este exclus să ajungem la 100.000 de cazuri de coronavirus

Au fost înregistrate 17 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în București, Suceava, Cluj, Bistrița Năsăud, Covasna, Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Bilanțul a urcat joi la 277, din care 25 de persoane s-au vindecat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei coronavirus dezinfectare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close