Antena 3 CNN Coronavirus O comisie EMA recomandă o a doua doză de vaccin Johnson&Johnson, la două luni de la prima imunizare

O comisie EMA recomandă o a doua doză de vaccin Johnson&Johnson, la două luni de la prima imunizare

O comisie EMA a votat vineri recomandarea autorizării unei a doua doze de vaccin Johnson & Johnson.

O comisie EMA recomandă o a doua doză de vaccin Johnson&Johnson, la două luni de la prima imunizare
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Oct 2021   •   22:33

Votul pentru a fost în unanimitate, membrii comisiei considerând că este nevoie de o protecție suplimentară a persoanelor care au fost vaccinate cu Johnson & Johnson.

Decizia va merge mai departe la EMA, care va lua o hotărâre finală în următoarele zile.

Această autorizare  presupune ca toate vaccinurile existente acum în SUA să aibă o doză booster. Joi, același consiliu a votat recomandarea unei doze booster Moderna pentru o anumită categorie de persoane.

Doza booster Johnson & Johnson va fi disponibilă pentru aproape 15 milioane de persoane cu vârste de peste 18 ani. Acest lucru este o noutate, deoarece dozele suplimentare ale vaccinurilor Moderna și Pfizer sunt limitate la persoanele de peste 65 de ani, și la cei cu vârste între 18 și 64 de ani cu probleme de sănătate.

Și schema de vaccinare este diferită: boosterul J&J a fost autorizat pentru o perioadă de 2 luni de la prima doză, versus șase luni pentru vaccinurile Pfizer și Moderna. 

Votul a venit la două zile după mult așteptatul studiu al Institutului Național de Sănătate, unde s-a descoperit că persoanele veccinate cu J&J și care au primit un booster cu Moderna sau Pfizer dezvoltă mai mulți anticorpi decât cei care primesc o doză booster cu J&J, potrivit NBC News.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close