Grecia și Israel își deschid reciproc granițele "fără limite" pentru turiștii vaccinați anti-COVID

de Mia Lungu    |    09 Feb 2021   •   15:15
Grecia și Israel își deschid reciproc granițele "fără limite" pentru turiștii vaccinați anti-COVID Hepta

Acordul dintre cele două țări, semnat luni, le va permite turiștilor israelieni cu certificate de vaccinare să se deplaseze în Grecia “fără vreo limitare, fără carantină, fără restricții”, a precizat, marți, premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Trebuie să facilităm călătoriile celor ce prezintă dovada vaccinării și asta intenționăm să facem cu Israelul”, a declarat premierul grec, într-o declarație comună premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Premierul Mitsokatis a subliniat că acest acord va putea fi un exemplu și pentru alte țări care depind de turism: “Mă aștept ca ce facem acum cu Israel să ne pregătească pentru acordurile viitoare pe care le-am putea încheia cu alte țări”.

Turismul, care reprezintă aproximativ o cincime din economia greacă și angajează unul din cinci muncitori, s-a prăbușit anul trecut, când veniturile pe timp de pandemie au fost de la 4 miliarde de euro (4,81 miliarde de dolari), spre deosebire de 18 miliarde în 2019.

Șeful guvernului grec a precizat că a ținut cont de numărul mare de israelieni vaccinați, o treime din populația țării primind până acum serul Pfizer/BioNTech.

Spania și Grecia cer introducerea unui pașaport de vaccinare anti-COVID: "Se pregătesc deja pentru următorul sezon estival, de aceea sunt principalele promotoare"

Spania şi Grecia insistă pentru introducerea unui pașaport de vaccinare anti COVID-19! Ideea este respinsă la nivelul Uniunii Europene deoarece ar crea discriminare. Există însă varianta introducerii unui certificat bazat pe indicaţiile Organizației Mondiale a Sănătății.

"Certificatele există. Noi o să introducem, probabil, la nivelul Uniunii Europene un certificat-tip, bazat pe modelul indicat de OMS, care există deja. Asta pentru a unifica această certificare", a declarat în emisiunea Sinteză Zilei, de la Antena 3, Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi. 

"Există o majoritate în Uniunea Europenaă care este împotriva conceptului de paşaport de vaccinare. Grecia şi Spania se pregătesc deja pentru următorul sezon estival, de aceea sunt principalele promotoare ale acestui lucru." a explicat aceasta.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close