Antena 3 CNN Coronavirus Probleme la centrul de vaccinare de la Romexpo. Dozele de Pfizer ar fi fost blocate în trafic şi au întârziat

Probleme la centrul de vaccinare de la Romexpo. Dozele de Pfizer ar fi fost blocate în trafic şi au întârziat

Sunt probleme în centrul de vaccinare de la Romexpo. La Centrul nr. 4 nu ar fi ajuns dozele de vaccin pentru rapelul cu serul de la Pfizer.

Probleme la centrul de vaccinare de la Romexpo. Dozele de Pfizer ar fi fost blocate în trafic şi au întârziat
de Vlad Ungar    |    29 Mar 2021   •   10:06

UPDATE // 14.13: Dozele de vaccin au ajuns la Romexpo.

"Din informațiile pe care le avem, la acest moment situatia s-a remediat. Au existat intarzieri, condiționate de dinamica și de volumul solicitărilor in ceea ce privește alocarea cantităților de vaccin către centrele de vaccinare. Menționam faptul ca distribuirea dozelor de vaccin trebuie sa se realizeze cu respectarea procedurilor specifice lanțului de frig. 

Activitatea personalui vaccinator este  una continua și susținută. Înțelegem disconfortul generat in rândul beneficiarilor, le mulțumim pentru decizia de a se imuniza și ii asiguram ca procesul de vaccinare va continua in condiții optime. Apelam la  înțelegere din partea celor care doresc sa se vaccineze, întrucât pot exista și astfel de momente, punctuale, de ordin administrativ", se arată într-un comunicat oficial al Grupului de Comunicare Strategică.

UPDATE // 14.07: Sunt probleme la centrul de vaccinare de la Romexpo. Dozele de vaccin ar urma să sosească la centru cu armată, iar toţi cei prezenţi vor fi vaccinaţi.

O mare de oameni aşteaptă să se vaccineze le centrul de vaccinare nr. 4 de la Romexpo. Este cel mai mare centru de imunizare din Bucureşti, dar sunt zeci de persoane, oameni de toate vârstele.

Mulţi dintre cei prezenţi la Romexpo aveau programarea pentru rapel. Oamenii aşteaptă de aproximativ cinci ore. Practic, programul s-a decalat destul de mult, iar sistemul care înregistra persoanele imunizate nu a mai funcţionat pentru câteva zeci de minute. 

Ştirea iniţială: Sunt mai multe persoane care așteaptă la centrul de vaccinare de la Romexpo. Oamenii au ajuns în această dimineață şi au aflat că o parte din doze nu au ajuns. Este vorba despre Centrul de vaccinare nr. 4.

Persoanelor sosite în acestă dimineață să se vaccineze la Centru 4 de la Romexpo li s-ar fi spus că nu sunt doze de ser la acest moment. Potrivit declarațiilor de la faţa locului, oamenilor li s-ar fi spus să revină după ora 12.00.

La această oră, la Romexpo, sunt persoane la coadă care au venit de dimineaţă, fiind programate pentru rapel. În momentul în care au ajuns la centrul de vaccinare cu numărul 4, din cadrul complexului Romexpo, li s-a spus că trebuie să aştepte, fiindcă dozele nu au ajuns, ar fi blocate în trafic.

În cursul zilei de luni, o nouă tranșă de vaccinuri de la Pfizer a ajuns azi pe Aeroportul Otopeni. Acestea fac parte din lotul de peste 345.000 de doze pregătite pentru România.

Dozele, trimise în centrele regionale din ţară

-Centrul Național de Stocare București: 113.490 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 46.800 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 39.780 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

 

×
Subiecte în articol: Pfizer vaccinare Romexpo
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close