Antena 3 CNN Economic "Nu deschideți aceste emailuri": Mesaje false, transmise în numele ANAF, privind facturile emise prin sistemul e-Factura

"Nu deschideți aceste emailuri": Mesaje false, transmise în numele ANAF, privind facturile emise prin sistemul e-Factura

Agenția Națională de Administrare Fiscală atenționează că mai multe emailuri false au fost trimise în numele instituției cu privire la sistemul e-Factura.

"Nu deschideți aceste emailuri": Mesaje false, transmise în numele ANAF, privind facturile emise prin sistemul e-Factura
Sursa foto: ANAF
de Ioana Mircea    |    30 Ian 2024   •   15:10

Mai multe emailuri false au fost transmise în numele ANAF cu privire la sistemul e-Factura. În cadrul acestora oamenilor le este solicitat să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

Agenția Națională de Administrare Fiscală trage un semnal de alarmă în acest caz și le solicită persoanelor care au primit emailuri de pe adresa de mail [email protected] să nu le deschidă pentru că nu este adresa de mail oficială a acestei instituții.

Citește și: Actualizări importante în sistemul e-Factura: A fost introdusă autofacturarea | Marcel Boloș: "Am luat foarte în serios feedback-ul primit de la antreprenori"

"Atenționăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

Reiterăm următoarele: nu deschideți aceste emailuri, nu dați curs unor astfel de solicitări nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut, nu transmiteți date personale!", este mesajul transmis de ANAF, în cadrul unui comunicat de presă.

Serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

"În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită! Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160.", se arată în comunicatul de presă.

×
Subiecte în articol: ANAF e-factura mesaje false
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close