Antena 3 CNN Economic Auto Autostrada Bucureşti-Ploieşti, mai scurtă cu 6 km din cauza terenurilor prea scumpe din Pipera

Autostrada Bucureşti-Ploieşti, mai scurtă cu 6 km din cauza terenurilor prea scumpe din Pipera

Autostrada Bucureşti-Ploieşti, mai scurtă cu 6 km din cauza terenurilor prea scumpe din Pipera
Sursa foto: Foto: Video News
05 Feb 2011   •   20:22

Autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi mai scurtă cu şase kilometri. Motivul? Terenurile din Pipera sunt prea scumpe, aşa că autorităţile au decis să modifice proiectul. Astfel, calea de legătură dintre cele două oraşe s-ar putea opri în comuna Ştefăneşti şi nu în Capitală, aşa cum era prevăzut iniţial.

Autostrada Bucureşti-Ploieşti ar fi trebuit să aibă 62 de kilometri.

Cu alte cuvinte, autostrada ar putea avea, conform noilor planuri, doar 56 de kilometri. Jumatatea de pasaj care a rămas nefinalizată şi se află la limita centurii ar putea fi continuată cu un sens giratoriu. Intrarea şi ieşirea s-ar face din soseaua de centura, care va prelua traficul din patru artere importante. Trei dintre ele sunt deja lărgite la patru benzi. Excepţie în acest caz face doar şoseaua Pipera.

Şi proprietarii terenurilor de lângă Centura Capitalei sunt puşi într-o situaţie dificilă. Legea exproprierilor se va schimba în curând, ei nu pot construi nimic, dar nici nu primesc oferte din partea autorităţiilor.

Deocamdată, autostrada este construită în proporţie de 65% şi lucrările vor reîncepe imediat ce se topeşte zăpada.

 

×
Subiecte în articol: autostrada terenuri preturi pasaj
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close