Antena 3 CNN Economic Auto Compania de Autostrăzi vrea să suspende o lună traficul în zona pasajului Băneasa (VIDEO)

Compania de Autostrăzi vrea să suspende o lună traficul în zona pasajului Băneasa (VIDEO)

Compania de Autostrăzi vrea să suspende o lună traficul în zona pasajului Băneasa (VIDEO)
06 Oct 2009   •   23:10

Compania de Autostrăzi intenţionează să suspende pentru o perioadă de 30 de zile traficul în zona pasajului subteran Băneasa din nordul Capitalei. Ideea a scandalizat Primăria, care refuză să blocheze poate cel mai important nod rutier al Bucureştiului.

Constructorul urmează să dărâme un munte de pământ peste care se circulă acum, să unească pasajul şi să construiască noua intersecţie.

Bulevardele Aerogării şi Ion Ionescu de la Brad, legate acum printr-o intersecţie care se tot mută şi se îngustează, nu vor mai avea continuitate timp o lună de zile. O perioadă în care constructorul trebuie să lucreze, nestingherit de trafic, la pasaj.

Din bulevardele Aerogării şi Ion Ionescu de la Brad se va face mereu dreapta, la intersecţia cu DN1. Şoferii pot întoarce sub primul pasaj de pe Drumul Naţional sau la intersecţia acestuia cu strada Gârlei. Sau pe străzile paralele, din cartier. Iar pentru autobuzele 301, 112, 205, 261 Primăria Generală e forţată acum să găsească alte rute.

Compania de Autostrăzi a ajutat constructorul să lucreze nestingherit, dar acesta trebuie să mai primească un ajutor de sus - vreme bună. Pentru că trebuie turnat beton şi apoi asfalt şi acestea nu se împacă bine cu ploaia, îngheţul sau ceaţa. Cine ştie, însă, cât mai ţine vremea bună.

Muncitorii sunt ca furnicile pe şantier. Unii lucrează la pereţii pasajului, alţii la canalizare. În timp ce deasupra se pune deja planşeul noii intersecţii. Care trebuie să fie gata odată cu benzile rutiere ale pasajul, la 1 decembrie.





Observator


×
Subiecte în articol: pasaj baneasa primarie trafic restricţii
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close