Antena 3 CNN Economic Auto Comunicat RAR. Cum sunt afectaţi deţinătorii de maşini Volkswagen şi ce autovehicule nu mai pot fi comercializate

Comunicat RAR. Cum sunt afectaţi deţinătorii de maşini Volkswagen şi ce autovehicule nu mai pot fi comercializate

Comunicat RAR. Cum sunt afectaţi deţinătorii de maşini Volkswagen şi ce autovehicule nu mai pot fi comercializate
01 Oct 2015   •   17:24

După ce surse din piaţa auto au declarat că RAR nu mai eliberează cărţi de identitate pentru vehiculele Volkswagen, Registrul Auto Român a venit cu o precizare importantă pentru clienţi.

Stimați clienți,
În contextul derulării evenimentelor legate de utilizarea de grupul Volkswagen a dispozitivelor sau tehnicilor de manipulare a rezultatelor testelor privind emisiile poluante, Registrul Auto Român este în măsură să facă următoarele precizări:

Până în acest moment grupul Volkswagen a recunoscut deficiențe DOAR pentru autovehiculele EURO 5 care sunt echipate cu motoare DIESEL din familia EA 189.

Menționăm că se pot achiziționa în continuare astfel de vehicule numai dacă sunt deja înmatriculate și implicit utilizate (adică achiziționare second-hand). Posesorii mașinilor aflate deja în circulație în orice stat membru al Uniunii Europene NU sunt afectați.

Începând cu data de 1 septembrie 2015, autovehiculele NOI din categoria celor mai sus menționate NU mai pot fi comercializate.

Un caz special îl reprezintă vehiculele noi Euro 5 care fac parte din sfârșitul de serie (aflate în stocul dealerilor grupului Volkswagen) respectiv 300 de autovehicule. Pentru aceste autovehicule, până la remedierea neconformității de către reprezentantul autorizat, Registrul Auto Român NU poate emite cărți de identitate.

Deținătorii de autovehicule aparținând constructorilor din grupul Volkswagen NU au și NU VOR AVEA de suferit nici tehnic și nici financiar ca urmare a situației create.



 
IMPORTANT!Stimați clienți, În contextul derulării evenimentelor legate de utilizarea de grupul Volkswagen a...

Posted by Registrul Auto Român Oficial on 1 Octombrie 2015

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close