Antena 3 CNN Economic Auto Maserati recheamă în fabrică 1.000 de modele Quattroporte din piaţa americană

Maserati recheamă în fabrică 1.000 de modele Quattroporte din piaţa americană

Maserati recheamă în fabrică 1.000 de modele Quattroporte din piaţa americană
25 Oct 2015   •   13:33

Maserati recheamă aproape 1.000 de Quattroporte GTS V8 de pe piaţa americană, din cauza riscului de incendiu sau blocaj al motoarelor automobilelor de lux de 141.500 de dolari, capabile să atingă o viteză de 306 kilometri pe oră, relatează Bloomberg.

Defectul ar putea fi prezent la toate cele 984 de vehicule fabricate în perioada 1 octombrie 2013-31 decembrie 2013, a anun?at divizia americană a mărcii Maserati, parte a grupului Fiat Chrysler Automobiles.
La vehiculele afectate, care pot accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 4,7 secunde, borna cablului pozitiv al alternatorului şi starterului ar putea să nu fie izolată bine, iar cablul ar putea să nu fie asigurat în mod corespunzător în compartimentul motorului, a informat producătorul auto  într-un raport adresat Administraţiei pentru Siguranţa Traficului Rutier din SUA.
Izolarea necorespunzătoare a cablului starterului motorului, combinată cu fixarea necorespunzătoare a acestui cablu, poate duce la mai multe probleme electrice, de la curgerea bateriei la aprinderea motorului, în cazuri mai grave, potrivit Maserati.
Rechemarea va începe de la 1 noiembrie, a precizat compania.
 

×
Subiecte în articol: limuzina incendiu SUA
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close