Antena 3 CNN Economic Auto Modalitățile prin care îți vinzi mașina mai repede | Patru trucuri prin care câștigi încrederea clienților și obții prețul pe care ți-l dorești

Modalitățile prin care îți vinzi mașina mai repede | Patru trucuri prin care câștigi încrederea clienților și obții prețul pe care ți-l dorești

Toți proprietarii de mașini care vor să-și vândă autoturismul trebuie să știe că există câteva modalități prin care pot să câștige încrederea clientului și să poată obține o sumă mai mare.

Modalitățile prin care îți vinzi mașina mai repede | Patru trucuri prin care câștigi încrederea clienților și obții prețul pe care ți-l dorești
Sursa foto: thianchai sitthikongsak / Getty Images
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2024   •   18:00

Înainte de a vinde mașina, este important să știi că există mai mulți factori prin care poți convinge clientul să-ți ofere prețul pe care ți-l dorești, fără prea multe negocieri.

Trucuri prin care poți să-ți vinzi autoturismul la un preț ridicat

1.Asigură-te că autoturismul beneficiază de un istoric complet de service și întreținere

Primul pas este să-i arăți clientului că au fost efectuate la timp reviziile și piesele necesare au fost deja înlocuite.

Acestea sunt aspecte esențiale care atestă buna sa stare și funcționare adecvată, oferind astfel potențialilor cumpărători încredere în vehiculul pe care îl achiziționează.

2.  Verifică dacă mașina are asigurarea RCA valabilă

Înainte de a vinde mașina, verifică cu atenție dacă mașina are asigurarea RCA valabilă și este în conformitate cu toate cerințele legale, inclusiv inspecția tehnică periodică (ITP).

În aceste condiții, nu numai că vei evita posibilele amenzi, dar vei oferi și un avantaj clar potențialilor cumpărători, cărora le vei oferi o experiență de testare fără griji.

3. Examinează atent starea jantelor și a anvelopelor

În cazul în care jantele prezintă zgârieturi sau rugină, atunci ar fi bine să te ocupi de îmbunătățirea aspectului estetic al acestora. 

De asemenea, înlocuiește anvelopele uzate cu unele noi pentru a asigura un nivel optim de siguranță și pentru a demonstra că îți pasă de buna funcționare a vehiculului pentru viitorul proprietar.

4. Înlocuiește piesele uzate sau deteriorate, precum ștergătoarele sau alte componente plastice afectate

Astfel de detalii fac diferența. Îmbunătățirile vor face mașina să arate impecabil și vor crește valoarea sa pe piață.

Mai mult, în cazul în care parbrizul prezintă crăpături sau ciobituri, înlocuiește-l pentru a evita orice îndoială cu privire la integritatea generală a mașinii și pentru a trece cu brio de inspecția tehnică periodică (ITP), notează România TV.

Este important să știi că astfel de aspecte aparent mărunte pot influența negocierile de preț cu potențialii cumpărători, de aceea e bine să vinzi mașina într-o stare bună de funcționare. 

×
Subiecte în articol: vanzare masini second hand
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close