Antena 3 CNN Economic Auto Mitsubishi anunţă lansarea unui crossover hibrid

Mitsubishi anunţă lansarea unui crossover hibrid

Mitsubishi anunţă lansarea unui crossover hibrid
Sursa foto: mitsubishi
09 Mar 2009   •   17:25

Mitsubishi Motors a anunţat că va lansa un crossover hibrid la Salonul Auto de la Tokyo de anul acesta. Vehiculul va fi ceva mai mic în comparaţie cu Outlander şi se presupune că va fi concurentul direct al Nissan Qashqai, potrivit worldcarfans.com.

Dezvoltarea hibridului face parte din strategia Mitsubishi de a-şi îndrepta atenţia de la SUV-urile cu motoare mari spre modele mai mici şi mai eficiente, potrivit lui Gayu Useugi, şeful departamentului de dezvoltare din cadrul companiei, citat de worldcarfans.com.

Mitsubishi va lansa, de asemenea, anul acesta un motor diesel de 1,8 litri, ca parte a aceleiaşi strtegii. Propulsorul este dezvoltat în cooperare cu Mitsubishi Heavy Industries, aceasta fiind prima oară când cele două au colaborat pentru construcţia unui motor.



Mitsubishi şi-a mutat inginerii din echipa de motorsport (din programul Dakar), însărcinându-i cu noi atribuţii, printre care dezvoltarea programului de construcţie a vehiculelor electrice.

Compania intenţionează, de asemenea, să producă modele de automobile la nivel global, şi nu difeite destinate mai multor pieţe, printre care Japonia, Europa sau America de Nord, aşa cum făcuse până în prezent.

Foto: worldcarfans.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hibrid
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close