Antena 3 CNN Economic Auto Taxa auto, extinsă: S-ar putea aplica şi maşinilor înmatriculate înainte de 2007, la prima vânzare

Taxa auto, extinsă: S-ar putea aplica şi maşinilor înmatriculate înainte de 2007, la prima vânzare

Taxa auto, extinsă: S-ar putea aplica şi maşinilor înmatriculate înainte de 2007, la prima vânzare
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Mai 2011   •   12:07
Taxa auto ar putea fi achitată şi pentru maşinile intrate în ţară înainte de 1 ianuarie 2007. Coaliţia a decis să impună plata taxei auto la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în ţară înainte de intrarea în vigoare a acesteia.  Cuantumul cu care va fi redusă taxa va fi decis de Executiv.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că introducerea taxei auto şi pentru maşinile intrate în ţară înainte de intrarea în vigoare a acesteia a fost discutată şi agreată, luni dimineaţa, de liderii coaliţiei.

"S-a convenit în acelaşi timp să fie respectat principiul nediscriminării prin modificările care urmează să fie introduse de Guvern", a spus Borbely, citat de Mediafax.

În şedinţa de miercurea trecută, Guvernul a amânat o decizie în privinţa taxei auto.

Modificarea taxei auto a fost decisă după ce experţii juridici din Ministerul Justiţiei au transmis Guvernului un avertisment. România ar fi riscat sancţiuni financiare din partea Uniunii Europene dacă nu modifica urgent taxa auto.

Sancţiunile UE ar fi putut fi aplicate în urma declanşării unei proceduri de infringement, iar statul român s-ar fi putut confrunta cu numeroase alte procese cu proprietarii de maşini, inclusiv cu cei care au pierdut iniţial în instanţă.
 





×
Subiecte în articol: taxa auto vanzare inmatriculare
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close