Antena 3 CNN Economic Banci Amendă uriaşă pentru cea mai mare bancă din Europa. Au fost descoperite nereguli în protejarea conturilor

Amendă uriaşă pentru cea mai mare bancă din Europa. Au fost descoperite nereguli în protejarea conturilor

Cea mai mare bancă din Europa, amendată cu peste 70 de milioane de dolari. Au fost descoperite nereguli în protejarea conturilor depondenţilor!

Amendă uriaşă pentru cea mai mare bancă din Europa. Au fost descoperite nereguli în protejarea conturilor
Sursa foto: pixabay.com/Maklay62
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2024   •   17:20

HSBC a fost amendată cu 57,4 milioane de lire sterline, aproximativ 73 de milioane de dolari, pentru "serioase probleme" în protejarea conturilor depondenţilor pe parcursul mai multor ani, scrie CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Bank of England’s Prudential Regulation Authority (PRA) a arătat marţi că HSBC a eşuat în a indentifica corect depozitele care sunt asigurate în caz de eşec al băncii.

Această amendă este a doua cea mai mare acordată de către PRA, prima fiind de 87 de miloane de lire sternlire pentru Credit Suisse în iulie 2023.

"Este vital ca toate băncile să se conformeze cerinţelor noastre", a explicat Sam Woods, guvernator adjunt al Băncii Angliei şi CEO al PRA.

Citeşte şiControale la toate băncile din România! ANPC verifică documentele de credite în Euro, Lei și Franci Elvețieni

Băncile de importanţă sistemică, precum HSBC şi Credit Suisse, trebuie să aibă pus la punct un plan de lichidare în caz de faliment pentru a nu declanşa reverberaţii în întreg sistemul financiar.

Astfel, o sucursală HSBC a marcat incorect 99% din depozitele altfel eligibile pentru compensare, Banca Angliei considerând că HSBC "subminat în mod semnificativ" orice eforturi de lichidare.

×
Subiecte în articol: banca amenda conturi HSBC
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close