Antena 3 CNN Economic Banci Banca elveţiană UBS va mai concedia 8700 de angajaţi

Banca elveţiană UBS va mai concedia 8700 de angajaţi

Banca elveţiană UBS va mai concedia 8700 de angajaţi
Sursa foto: banca UBS
16 Apr 2009   •   13:55

UBS a declarat că va ieşi de pe piaţa de mari risc şi din afacerile nepromiţătoare şi se va concentra pe managementul activelor şi bankingul din Elveţia, principala activitate.
Banca a confirmat că va concedia alte 8700 de persoane, după ce a ajuns la o pierdere de aproape 1,32 miliarde euro în primul trimestru.
Cu reputaţia şi credibilitatea afectate de pierderi de miliarde de euro -14 miliarde în 2008, şi implicarea în scandalul privind ajutorul acordat unor clienţi bogaţi de a face evaziune fiscală, UBS a promis că va ieşi din afacerile de mari risc şi nepromiţătoare.
Oswald Grübel, cel mai noi preşedinte, adus să cureţe banca, a declarat în faţa a 5000 de investitori la întâlnirea anuală din Zurich: "Vor exista reduceri: da, banca noastră va deveni mai mică."
Acesta a precizat că principala misiune este reconstruirea capitalului de încredere şi restabilirea profitabilătăţii. Dar a avertizat că veniturile vor scădea pe măsura ce recesiunea se adânceşte.
UBS, cea mai mare bancă din Elveţia a fost salvată de statul elveţian şi banca centrală, ce a preluat majoritatea activelor toxice.
Acţiunile au ânchis în cădere cu 7% la 12,36 franci elveţieni.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close