Antena 3 CNN Economic Banci Ratele nu mai pot fi amânate, vin doi ani cu dobânzi mari | Cum ne putem închide creditul mai repede

Ratele nu mai pot fi amânate, vin doi ani cu dobânzi mari | Cum ne putem închide creditul mai repede

Sunt veşti proaste pentru românii cu credite. Urmează doi ani cu dobânzi foarte mari, iar povara creditelor va apăsa mult mai tare pe umerii românilor. 

Ratele nu mai pot fi amânate, vin doi ani cu dobânzi mari | Cum ne putem închide creditul mai repede
Sursa foto: Pixabay
de Valentina Vasile    |    12 Apr 2022   •   15:03

În ciuda previziunilor sumbre, liderii coaliţiei au decis că românii nu îşi vor putea amâna ratele din nou, ca în timpul pandemiei.  

În schimb, pentru a plăti creditul mai repede şi pentru a reduce costul total al creditului, românii, care dispun de venituri suplimentare, pot rambursa anticipat. 

Rambursarea anticipată reduce foarte mult din dobânda datorată băncii. Rambursarea vine cu două beneficii. Poate să rezulte o sumă mai mică de plată sau să se scurteze perioada care de obicei se întinde pe perioade maxime.

De exemplu, la un credit Prima Casă de 225.000 lei pe 30 ani (360 luni), rata lunară este 1.250 lei. Dacă se plătesc două rate la scadenţă în loc de prima rata, se reduce perioada creditului cu aproximativ 5 luni, potrivit unor calcule finzoom.ro.

De asemenea, dacă se plătesc patru rate în loc de una, se reduce perioada de creditare cu un an şi două luni.

Rambursarea solicită venituri suplimentare, de aceea pentru mulți români, soluția nu este la îndemână.

În prezent, sunt discuţii la nivelul coaliţiei de guvernare pentru ca românii care nu mai pot să plătească ratele să le amâne pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 10 luni.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close