Antena 3 CNN Economic Bani în plus pentru IMM-uri. A fost prelungită data până la care pot fi depuse cererile

Bani în plus pentru IMM-uri. A fost prelungită data până la care pot fi depuse cererile

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a anunțat că va prelungi data până la care se pot depune cererile pentru banii acordați IMM-urilor din programul IMMINVEST PLUS.

Bani în plus pentru IMM-uri. A fost prelungită data până la care pot fi depuse cererile
Sursa foto: GettyImages
de Ioana Mircea    |    11 Dec 2023   •   14:00

Perioada de depunere a cererilor pentru Programul IMMINVEST PLUS a fost prelungită până la data de 22 decembrie 2023, ora 23.59. Anunțul vine din partea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Până la această dată, poate fi accesat un plafon suplimentar de 4,1 miliarde de lei alocat pentru garantarea celor mai avantajoase credite de investiții și capital de lucru destinate IMM-urilor. Suplimentarea a fost decisă de Guvern ca urmare a epuizării plafonului inițial de 7 miliarde lei alocat Programului IMM INVEST PLUS, pentru continuarea programului pe componentele IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod și Garant Construct.

Citește și: Zeci de mii de firme dizolvate în România, în primele nouă luni din 2023. Domeniul de activitate cel mai afectat

Decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor exprimate atât de mediul de afaceri cât și de sistemul bancar, în contextul în care Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat 7391 de garanții în valoare de peste 6,2 miliarde lei, susținând finanțări de aproximativ 7 miliarde lei, utilizând integral plafonul de garantare stabilit inițial de Guvern pentru implementarea Programului IMM INVEST PLUS și a componentelor acestuia în anul 2023.

Noul plafon va asigura accesul la măsurile din schema de ajutor de stat pentru încă 4.500 de firme, extinzând astfel posibilitatea acordării de ajutoare de stat pentru aproximativ 31.000 de companii până la finalul anului, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: imm invest bani cereri credite
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close