Antena 3 CNN Economic Biz News Balcanii, la un pas de faliment

Balcanii, la un pas de faliment

Balcanii, la un pas de faliment
Sursa foto: balcani
14 Apr 2009   •   20:22

Şomajul creşte constant, iar numărul companiilor care îşi închid porţile este din ce în ce mai mare. Criza se extinde în Balcani şi ar putea avea consecinţe severe asupra economiilor care au căpătat contur abia la începutul anilor 90, anunţă Le Temps.
Muntenegru şi Bosnia sunt aproape de faliment, iar Macedonia se clatină din ce în ce mai mult. Încasările de la bugetele de stat sunt  din ce în ce mai reduse, mai ales în ceea ce priveşte veniturile rezultate din încasarea TVA-ului şi a impozitelor pe importuri.
În Serbia, grevele se înmulţesc ca urmare a creşterii numărului de companii închise. Marile companii au implementat săptămâna de lucru de 32 de ore, pentru a limita disponibilizările.

În Serbia sunt, acum, cu 31.000 de şomeri mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008.

Statul vecin a început negocierile cu FMI la 26 martie în vederea contarctării unui împrumut de 3 miliarde de euro. Rezultatul: măsuri economice drastice, care s-au dovedit insuficiente.

Şi Bosnia ar avea nevoie de un ajutor de la Fond, dar administraţiile publice ar putea intra în incapacitate de plată în următoarele săptămâni. Conform aşteptărilor, guvernul ar putea cădea în următoarea perioadă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Balcani faliment
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close