Antena 3 CNN Economic Biz News Bursa Specială ?Guvernul României" riscă să moară înainte de finalizare

Bursa Specială ?Guvernul României" riscă să moară înainte de finalizare

Bursa Specială ?Guvernul României" riscă să moară înainte de finalizare
Sursa foto: bursa
07 Aug 2009   •   12:42

Ambiţiosul proiect Bursa Specială ?Guvernul României", creat pentru revigorarea administraţiei publice, riscă să moară înainte de a fi finalizat. Asta pentru că nici la trei ani de la întoarcerea în ţară, bursierii nu au fost angajaţi în posturile de conducere promise.

De la sfârşitul acestei luni, filiala România a Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, care coordona proiectul Bursa Specială Guvernul României, nu se va mai ocupa de acest program.
Conform unui act normativ, proiectul va intra exclusiv în atribuţiile Ministerului Educaţiei.

Unitatea de implementare a bursei, din Statele Unite, se retrage pentru că, din 2006, niciunul dintre absolvenţi nu a fost angajat în funcţii de execuţie din administraţia publică.

Din 2004, au fost selectaţi 149 de tineri, în şcolarizarea cărora s-au investit până acum 6 milioane de euro. Bursierii se angajau să ia note bune, să se întoarcă în ţară după absolvire şi apoi să lucreze în funcţii de conducere sau de răspundere, din administraţia publică.

La 5 ani de la iniţierea ambiţiosului program, tinerii întorşi acasă nu au fost încă angajaţi în posturile garantate prin contract.

Ministerului Educaţiei propune acum modificarea legii privind instituirea bursei speciale pentru formarea managerilor din sectorul public. Astfel, beneficiarul care nu respectă contractul va trebui să restituie sumele cheltuite cu şcolarizarea. Bursierii se tem că li se vor oferi posturi inacceptabile, tocmai pentru a li se cere banii înapoi.

Antena3

×
Subiecte în articol: finalizare criza economica
Parteneri
Bombă în dosarul generalilor: Pe cine a turnat Coldea la DNA
x close