Antena 3 CNN Economic Biz News Business Consiliul Concurenţei investighează piaţa pieselor de schimb pentru automobile

Consiliul Concurenţei investighează piaţa pieselor de schimb pentru automobile

Consiliul Concurenţei investighează piaţa pieselor de schimb pentru automobile
Sursa foto: piese de schimb
05 Mai 2009   •   10:48

Consiliul Concurenţei (CC) derulează o investigaţie de cunoaştere a pieţei pieselor de schimb pentru automobile, cu scopul de a analiza modul de funcţionare şi mecanismele acestui sector şi de a identifica şi corecta eventualele disfuncţionalităţi de natura concurenţială, se arată într-un comunicat.
În cadrul investigaţiei de cunoaştere a pieţei pieselor de schimb pentru automobile, Consiliul Concurenţei poate solicita tuturor factorilor implicaţi (agenţi economici, producători, importatori, distribuitori, asociaţii profesionale, instituţii de stat responsabile în acest domeniu) informaţii, documente sau declaraţii.
Potrivit legislaţiei din domeniul concurenţei, termenul "piese de schimb" desemnează "bunuri care sunt destinate a fi montate în sau pe un autovehicul pentru a înlocui componentele respectivului vehicul, inclusiv bunuri precum lubrifianţii care sunt necesari utilizării unui autovehicul, cu excepţia benzinei".

Consiliul Concurenţei invită toţi actorii implicaţi pe această piaţă la o comunicare activă, deschisă în ceea ce priveşte problemele de natură concurenţială cu care aceştia se confruntă, persoanele interesate putând trimite observaţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Consiliul Concurentei criza piata auto
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close