Antena 3 CNN Economic Biz News Business Profitul Gazprom va ajunge la 30 miliarde dolari în acest an

Profitul Gazprom va ajunge la 30 miliarde dolari în acest an

Profitul Gazprom va ajunge la 30 miliarde dolari în acest an
20 Oct 2008   •   01:14

Gigantul rus din sectorul energetic Gazprom aşteaptă un profit de 30 de miliarde de dolari în 2008, faţă de 25 de miliarde înregistrate anul trecut, a anunţat directorul societăţii, Alexei Miller.
În cadrul unui interviu la televiziunea rusă, Miller a declarat că veniturile companiei se vor situa în jurul valorii de 100 de miliarde dolari.
În plus, Miller a specificat că actuala criză financiară mondială nu este o mare preocupare pentru Gazprom. ?Suntem încrezători. Pot spune că astăzi Gazprom operează cu condiţii de preţuri ce sunt foarte favorabile companiei. Epoca gazului şi petrolului ieftin s-a încheiat. În pofida criei financiare, preţurile la hidrocarburi rămân la fel de mari. Mai mult, experţii spun că este de aşteptat să mai crească în perspectiva apropriată?.
Miller apreciase anterior că Gazprom nu vede nici un risc pentru companie în pofida crizei globale, adăugând că preţul pentru gazul natural livrat a atins un record de 500 de dolari pentru mia de metri cubi, pe 1 octombrie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gazprom gaze naturale
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close