Antena 3 CNN Economic Biz News Business Viktor Ianukovici va rediscuta preţurile la gaz cu Moscova

Viktor Ianukovici va rediscuta preţurile la gaz cu Moscova

Viktor Ianukovici va rediscuta preţurile la gaz cu Moscova
Sursa foto: ianukovici
04 Mar 2010   •   17:54

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, care doreşte să discute despre contractele la gaze în timpul vizitei de vineri la Moscova, a făcut lobby pentru preţuri echitabile în timpul unui interviu cu BBC.
Gigantul rus Gazprom, care anterior susţinea că actualele contracte trebuie onorate, pentru prima dată şi-a exprimat disponibilitatea de a examina propunerile ucrainene. Presa rusă apreciază că Gazprom va face concesii deoarece Kremlin nu doreşte să strice relaţiile cu nou administraţie ucraineană pro-rusă.
Gazprom este satisfăcut de contractele ruso-ucrainene din 2009, arăta preşedintele companiei Alexei Miller la Paris. El declara totuşi că societatea este dispusă să examineze propunerile specifice ale Kiev.

Konstantin Borodin, director al Centrului de Cercetare Energetică din Kiev, declara că în actualul context de piaţă privind tariful de tranzit, Ucraina nu ar trebui să plătească mai mult decât Belorusia.
El arăta că acum statele baltice plătesc 260 de dolari per 1.000 mc, iar asemenea preţuri ar fi juste dacă ratele de tranzit ar fi la 3.4-3.6 dolari per 1.000 mc pe 100 km. În primul trimestru al anului, Ucraina plăteşte 305.6 dolari pe 1000 de mc, minus cheltuiele de tranzit, suma fiind mai mare decât a Germaniei.
Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close