Antena 3 CNN Economic Biz News Gazprom ar putea opri furnizarea de gaze către Europa chiar în ziua alegerilor europarlamentare

Gazprom ar putea opri furnizarea de gaze către Europa chiar în ziua alegerilor europarlamentare

Gazprom ar putea opri furnizarea de gaze către Europa chiar în ziua alegerilor europarlamentare
Sursa foto: Gazprom
05 Iun 2009   •   12:27

Gazprom ar putea opri furnizarea de gaze naturale către Sud-vestul Europei, de la sfârşitul acestei săptămâni, anunţă site-ul www.novinite.com.

Autorităţile ruseşti au anunţat că intenţionează să întrerupă furnizarea de gaze chiar în ziua alegerilor europarlamentare, pe 7 iunie.

Ministrul bulgar al Energiei, Petar Dimitrov, a fost informat de către ambasadorul rus că furnizarea de gaze către Bulgaria ar putea fi întreruptă pe 7 iunie, chiar în ziua alegerilor europarlamentare.

Yuri Isakov, ambasadorul rus în Bulgaria, a avertizat că în cazul în care Ucraina nu-şi plăteşte datoriile către Gazprom până la sfârşitul acestei săptămâni, compania rusească ar putea să oprească furnizarea de gaze către Europa de sud-est.

Dimitrov a ţinut să precizeze că populaţia Bulgariei nu este supusă nici unui risc din acest punct de vedere. Oficialul rus a precizat că depozitul de gaze naturale de la Ciren conţine în prezent 500 de milioane de metri cubi de gaze.

"Patru milioane de metri cubi pe zi sunt suficiente pentru a ne acoperi cererea pe timpul verii", a declarat Dimitrov. Acesta a amintit şi de de acordurile de livrare semnate cu Grecia şi Turcia după criza din ianuarie.

În urmă cu două zile, Vladimir Putin a anunţat că livrările de gaze ruseşti către Europa, via Ucraina, ar putea fi sistate, din nou, la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gazprom alegeri europarlamentare
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close