Antena 3 CNN Economic Biz News Gazprom şi-ar putea reorienta exporturile de gaze către Asia şi SUA

Gazprom şi-ar putea reorienta exporturile de gaze către Asia şi SUA

Gazprom şi-ar putea reorienta exporturile de gaze către Asia şi SUA
Sursa foto: gazprom
09 Iun 2009   •   18:08

Gazprom a ameninţat, marţi, că îşi va orienta exporturile de gaze naturale către pieţele din Asia şi SUA, prin dezvoltarea capacităţilor de gaze naturale lichefiate, întrucât Uniunea Europeană (UE) nu are o poziţie clară în relaţia cu grupul rus, transmite AFP.

"Am primit semnale politice contradictorii de la partenerii noştri europeni cu privire la ce are nevoie Europa şi ce volum de gaz vrea. Este foarte important ca factorii de decizie europeni să transmită rapid un semnal clar în legătură cu cererile lor faţă de furnizorii de energie", a declarat Alexander Medvedev, vicepreşedinte al Gazprom.

Grupul rus vrea să construiască două gazoducte către UE: Nord Stream prin Marea Baltică şi South Stream prin Marea Neagră.

"Gazul natural lichefiat este cel mai bun răspuns la incertitudinea cu care ne confruntăm în relaţiile cu partenerii noştri tradiţionali", a declarat Medvedev.

Gazprom doreşte să-şi majoreze cota pe piaţa gazelor natutrale din SUA de la 1%, în prezent, la 5-10% după intarea în exploatarre a zăcămintelor din regiunile Ştokman şi Iamal.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gazprom
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close