Antena 3 CNN Economic Biz News Proiectul Nabucco ar putea fi semnat în primul trimestru din 2009

Proiectul Nabucco ar putea fi semnat în primul trimestru din 2009

Proiectul Nabucco ar putea fi semnat în primul trimestru din 2009
06 Ian 2009   •   07:57

Statele implicate în proiectul Nabucco ar putea încheia un acord interguvernamental în primul trimestru din 2009, a declarat Reinhard Mitschek, directorul operaţional al consorţiului constituit pentru construcţia gazoductului.
Totodată, conducta cu o lungime de 3.300 de kilometri ar putea primi din partea Uniunii Europene (UE) o derogare privind reglementările antitrust până în luna martie, a adăugat Mitschek. "Suntem foarte optimişti că vom ajunge la un rezultat în primul trimestru din 2009", a spus el, citat de Mediafax.
"Diversificarea va fi şi mai importantă în lumina noilor evenimente. Astfel, Nabucco are o importanţă mai mare ca niciodată", a adăugat directorul operaţional al proiectului.
La sfârşitul lunii ianuarie va avea loc un summit pentru proiectul Nabucco, urmând să participe reprezentanţi ai statelor implicate, emisari ai UE şi ai statelor care vor furniza gazele naturale.
Nabucco vizează transportul de gaze naturale din regiunea Mării Caspice către Europa, pentru a reduce dependenţa de importurile de hidrocarburi din Rusia.
Gazprom a întrerupt livrările de gaze naturale către Ucraina începând cu 1 ianuarie, însă a precizat că restul clienţilor europeni nu vor fi afectaţi. Mai multe state din Europa Centrală şi de Est au anunţat scăderi ale gazelor furnizate din Rusia, între acestea România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia, Grecia sau Turcia.
Companiile implicate în proiectul Nabucco sunt OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (România), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania).
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close