Antena 3 CNN Economic Biz News Warren Buffett: În septembrie, lumea a fost aproape de colaps

Warren Buffett: În septembrie, lumea a fost aproape de colaps

Warren Buffett: În septembrie, lumea a fost aproape de colaps
Sursa foto: warren buffett
09 Mar 2009   •   15:46

Miliardarul american Warren Buffett a declarat, luni, că economia Statelor Unite "a căzut în prăpastie" şi se va redresa la un moment dat. Totuşi, o recuperare rapidă ar putea genera niveluri record ale ratei inflaţiei, informează .

Buffett a declarat, la postul de televiziune CNBC, că economia a fost la câteva ore de colaps în septembrie, în momentul în care criza de pe piaţa creditelor a ajuns la apogeu, Lehman Brothers a anunţat falimentul, iar gigantul American International Group a primit primul program de urgenţă de salvare de la faliment.

"Întreaga lume a fost aproape de a înţepeni", a spus miliardarul.

În acelaşi timp, Buffett le-a cerut băncilor "să se comporte ca nişte bănci", fiind de părere că reluarea activităţii şi creditării obişnuite ar ajuta instituţiile financiare "să-şi câştige ieşirea din recesiune", deşi acţionarii se vor opune, la început, unor astfel de operaţiuni.

"O bancă ce va rămâne falită trebuie lăsată să devină falită". Clineţii nu trebuie să se îngrijoreze
pentru depozitele lor, care sunt asigurate, a mai spus Buffett.

Miliardarul e de părere că "paralizarea încrederii din sectorul bancar" este o atitudine "prostuţă", pentru că există mecanisme de siguranţă precum a asigura depozitele.

La începutul lunii martie, Buffett le-a transmis acţionarilor Berkshire Hathaway că economia "este în ruine", iar situaţia va persista şi după 2009.

Luni, miliardarul a spus că economia traversează un scenariu "apropiat de cel mai pesimist".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Warren Buffet criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close