Antena 3 CNN Economic Companii Baxter AG şi Belupo Pharmaceutical ar putea fi amendate de Consiliul Concurenţei până la finele acestei luni

Baxter AG şi Belupo Pharmaceutical ar putea fi amendate de Consiliul Concurenţei până la finele acestei luni

Baxter AG şi Belupo Pharmaceutical ar putea fi amendate de Consiliul Concurenţei până la finele acestei luni
Sursa foto: Foto:pozenet.ro
08 Iun 2011   •   13:57
Companiile farmaceutice Baxter AG (societate din grupul Baxter Elvetia, grup specializat in tratamenul unor boli complexe cum ar fi hemofilia, afectiuni imunologice, afectiuni ale rinichilor, boli infectioase, traume etc)si Belupo Pharmaceutical & Cosmetics d.d. (companie care comercializeaza produse medicamentoase detinate sistemului cardiovascular, precum si pielii, fiind a doua companie farmaceutica ca marime din Croatia) ar putea primi amenzi de pana la 2% din cifra de afaceri in aceasta luna de la Consiliu Concurentei, ca urmare a unei investigatii cu privire la exporturile paralele desfasurate de cele doua companii.

"Mai avem inca de incheiat investigatia, pana la sfarsitul acestei luni vom avea un rezultat clar. Dar, din cercetarile efectuate, recomandarea noastra este sanctiunea" a declarat pentru Antena 3 Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, in cadrul Formul Industriei Farmaceutice de astazi.

Soarta altor doua companii farmaceutice luate in vizor de CC va fi decisa pana in august. Bayer SRL si Sintofarm SA sunt investigate de autoritate, iar pana la finele verii vor afla daca sunt bune de plata.

Chiritoiu spune ca exporturile paralele inseamna o incalcare a legii si o blocare a exporturilor.

Medicamentele sunt importate in baza unui acord dintre ministerul sanatatii si producatori, la pretul cel mai mic din Uniune. Dar statul nu achita valo area importului la timp, asa ca firmele care aduc aceste medicamente le pot vinde, tot in tarile europene, dar la preturi chiar si de cinci ori mai mari. Astfel, romanii bolnavii raman fara tratament. Din pacate, fenomenul a atins 10% din totalul pietei farmaceutice, adica aproape 200 de milioane de euro.


.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close