Antena 3 CNN Economic Companii Gazprom ameninţă că se va orienta spre pieţe non-europene

Gazprom ameninţă că se va orienta spre pieţe non-europene

Gazprom ameninţă că se va orienta spre pieţe non-europene
Sursa foto: gazprom
03 Apr 2009   •   10:24

Gigantul rus Gazprom a venit cu răspunsul la declaraţia Bruxelles-ului, care este un obstacol la încercările Rusiei de a câştiga controlul asupra gazoductelor din Ucraina. Monopolistul a promis că va creşte producţia de gaz lichefiat pentru livrări alternative către SUA şi regiunea Asia Pacific, în locul Europei. Cu toate acestea, este puţin probabil să se treacă curând la punerea în aplicare a ameninţărilor.

Declaraţia vine că răspuns la declaraţia dintre Ucraina şi Comisia Europeană, semnat pe 23 martie, ce nu include Rusia, care nu a luat parte nici la procesul de discuţie, ceea ce a declanşat protestele Moscovei.
Premierul Putin ameninţa atunci că ?dacă interesele Moscovei sunt ignorate, vom fi nevoiţi să ne revizuim principiile relaţiilor noastre?. Iar acum Gazprom anunţă că se gândeşte la creşterea producţiei de gaz lichefiat pentru export către alternative non-UE.
Rusia are momentan o singură fabrică de gaz lichefiat ca parte a proiectului Sahalin 2, cu o capacitate de 9,6 milioane de tone pe an. Până în 2030, monopolistul intenţionează să construiască producţia de gaz lichefiat la 90 de milioane de tone.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gazprom gaze naturale transport gaze
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close