Antena 3 CNN Economic Companii Poşta Română a fost amendată cu 24 de milioane de euro de Consiliul Concurenţei

Poşta Română a fost amendată cu 24 de milioane de euro de Consiliul Concurenţei

Poşta Română a fost amendată cu 24 de milioane de euro de Consiliul Concurenţei
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Dec 2010   •   16:47

Poşta Română a fost amendată cu aproape 24 de milioane de euro de către Consiliul Concurenţei. Amenda reprezintă 7% din cifra de afaceri a instituţiei. Poşta Română este acuzată de încălcarea regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax.

În urmă cu o săptămână, autoritatea de reglementare a anunţat finalizarea unei investigaţii privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă de către Compania Naţională Poşta Română.Investigaţia CC a urmărit două posibile încălcări ale legii privind abuzul de poziţie dominantă al CNPR.

"Este vorba de acordarea unui tratament preferenţial companiei Infopress Group şi aplicarea unor reduceri tarifare într-un mod discriminatoriu anumitor beneficiari pentru prestarea de servicii poştale standard de corespondenţă comercială şi Infadres (serviciu care se referă la expedierea de publicitate prin poştă adresată pe piaţa internă)", arăta CC săptămâna trecută.

Reprezentanţii Poştei Române au menţionat că îşi vor face public punctul de vedere cu privire la această sancţiune după ce vor primi decizia CC. "Poşta Română nu a primit o înştiinţare oficială de la Consiliul Concurenţei cu privire la aplicarea unei amenzi. După ce vom primi înştiinţarea, conducerea Poştei Române va face publică o poziţie oficială", a informat biroul de presă al companiei.

Anul trecut, Poşta Română a avut o cifră de afaceri de 1,44 miliarde de lei (aproape 340 milioane euro, la cursul mediu anunţat de BNR). Astfel, sancţiunea aplicată reprezintă 7% din cifra de afaceri. Amenda maximă care putea fi aplicată era de 10% din cifra de afaceri.

CNPR este cel mai mare operator poştal din România, aflându-se sub controlul Ministerului Comunicaţiilor (75%) şi a Fondului Proprietatea (25%.).

 

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close