Antena 3 CNN Economic Companii Romgaz a anunțat cât va plăti pentru taxa de solidaritate

Romgaz a anunțat cât va plăti pentru taxa de solidaritate

Romgaz (SNG) estimează că va plăti o taxă de 906 mil. lei, taxa de solidaritate pe care Guvernul a implementat-o la finalul anului 2022 printr-o ordonanţă de urgenţă şi care taxează profiturile excepţionale ale companiilor de petrol și gaze.

Romgaz a anunțat cât va plăti pentru taxa de solidaritate
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    18 Ian 2023   •   16:37

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al Romgaz, publicat miercuri pe site-ul companiei şi care urmează să fie supus votului acţionarilor în şedinţa din 23 februarie 2023, Romgaz arată o contribuţie pe solidaritate de 906 mil. lei şi un total al cheltuieilor cu impozite de 8,1 mld. lei.

La rezultatele preliminare pentru 2022, Romgaz a anunţat în document venituri totale de 13,8 mld. lei şi un profit brut de 3 mld. lei.

Doar prin impozitele, taxele şi vărsămintele, Romgaz estimează că va vira către statul român taxe de aproape trei ori mai mari ca rezultatul brut.

Citeşte şi: Ministrul Finanțelor, anunț în scandalul momentului cu OMV: ”Am cerut clarificări. Va plăti taxa de solidaritate”

"Acestea cuprind cheltuieli cu redevenţele calculate procentual la producţia fizică extrasă şi la condens (1 047 822 mii lei), impozitul pe veniturile suplimentare din vânzarea gazelor (2 202 924,5 mii lei), contribuţia la fondul de tranziţie energetică (1 794,8 mii lei), contribuţiile datorate către ANRE (13 997 mii lei), contribuţia de solidaritate (906 104 mii lei), precum şi impozite pe teren, pe clădiri, totalitatea taxelor de autorizare, de mediu şi alte impozite şi taxe", se arată în buget.

Cheltuielile cu impozitele şi taxele reprezintă 55% din totalul cheltuielilor.

Pentru 2023, Romgaz şi-a bugetat venituri de 10,5 mld. lei cu un profit brut de 2,6 mld. lei. Cheltuielile ar urma să fie de 7,6 mld. lei.

Vezi şi: Adevărul din scandalul OMV și taxa de solidaritate

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close