Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum te pregătești pentru un concediu la mare în doi

Cum te pregătești pentru un concediu la mare în doi

Urmează să petreci câteva zile la mare? Planifică-ți din timp excursia și bagajul, astfel încât să te bucuri de un sejur pe litoral relaxant și lipsit de griji. Iată câteva recomandări de care să ții cont.

Cum te pregătești pentru un concediu la mare în doi
Sursa foto: Freepik
de Georgiana Adam    |    04 Aug 2022   •   14:42

Accesorii care nu trebuie să-ți lipsească din bagajul pentru mare

Un accesoriu indispensabil pe tot parcursul anului în zilele însorite, dar în special când mergi la mare sunt ochelarii de soare. Strălucirea apei și lumina puternică pot fi deranjante pentru majoritatea persoanelor, iar din acest motiv îți recomandăm să alegi o pereche cu filtru de polarizare, care blochează reflexiile și îți oferă un confort vizual sporit.

În plus, cititul pe plajă este o activitate relaxantă și minunată de a petrece timpul în vacanță. Alege un model de ochelari de vedere pentru bărbați de la eyerim și reamintește-ți plăcerea de a descoperi cărți noi, povești interesante și personaje cu personalitate.

Nu uita nici de șapcă, de pălăria cu boluri largi sau de cea de pescar, pentru că ai nevoie de protecție împotriva razelor ultraviolete, atunci când stai la soare sau când faci plimbări pe faleză. Totodată, pune în bagaj atât șlapi de plajă și încălțări sport comode, cât și pantofi casual sau eleganți.

Obiecte esențiale pentru vacanța la plajă

Indiferent de nuanța pielii, pentru un concediu la mare ai nevoie de protecție solară. Asigură-te că este o cantitate suficientă pentru amândoi. Trebuie să ai mereu la îndemână un astfel de produs, pentru că necesită reaplicare odată la câteva ore. Ține cont că și crema cu protecție UV rezistentă la apă trebuie reaplicată după ce ai înotat.

Am reamintit în acest articol plăcerea de a citi, așa că poți adăuga în geanta sau în rucsacul pentru plajă unul sau mai multe romane. În același timp, un pachet de cărți, un joc de societate și o minge îți pot fi utile la mare, pentru a petrece o perioadă distractivă în cuplu și a diversifica activitățile.

Alte obiecte esențiale pentru concediu sunt produsele de îngrijire. Pe lângă protecție solară, ai nevoie de o loțiune de calmare a pielii după plajă, balsam de buze și cremă pentru conturul ochilor cu SPF, soluție de curățare a ochelarilor de vedere sau de soare ș.a. Fă o listă cu produsele de care aveți amândoi nevoie, astfel încât să nu vă lipsească nimic. 

Pregătirea valizei pentru mare

Câte costume de baie și ce haine trebuie să pui în bagaj? Cât de mare trebuie să fie valiza? Răspunsurile la aceste întrebări diferă, în funcție de aspecte precum durata concediului, activitățile planificate și mijlocul de transport. Spre exemplu, dacă mergeți pe litoral cu mașina personală, valizele pot fi mai voluminoase. În schimb, pentru o călătorie cu trenul sau cu avionul, încearcă să limitezi numărul de bagaje și greutatea acestora.

De asemenea, poți opta pentru bagaje separate sau pentru o valiză mai mare pe care să o împărțiți. Împachetează haine vaporoase, lejere, însă fă loc și pentru îmbrăcăminte elegantă, potrivită pentru o cină la restaurant sau pentru o petrecere. 

Planifică din timp bagajul și fă o listă cu tot ce ai nevoie pentru o vacanță la plajă în cuplu. Astfel, te poți bucura de un sejur la mare relaxant, liniștit și fără situații neprevăzute. 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close