Antena 3 CNN Economic De când vor plăti românii un preț mai mic pentru alimente! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

De când vor plăti românii un preț mai mic pentru alimente! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

Ministrul Agriculturii, Florin Ionuț Barbu, a anunțat de când vor plăti românii un preț mai mic pentru alimente: ”Sunt convins că această OUG va stopa creșterea prețurilor și va aduce un preț mai mic la raft pentru români”.

De când vor plăti românii un preț mai mic pentru alimente! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul
Sursa foto: Profimedia
de Laura Dinu    |    30 Iun 2023   •   13:51

”Aceste alimente sunt cele mai consumate în România. Sunt acele produse de care au nevoie românii, produse de bază. Sunt sigur ca aceste produse vor fi la rafturi. Sunt convins că această OUG va stopa creșterea prețurilor și va aduce un preț mai mic la raft pentru români. Vă asigur că de la 1 august prețurile alimentelor de bază va fi mai mic”, spune Florin-Ionuț Barbu.

Ministrul Agriculturii a anunțat că în ședința de vineri Executivul a aprobat OUG privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare.

Citește și: Cât va costa 1 kg de carne de porc sau 1 litru de ulei după ieftinirea alimentelor? Diferența este semnificativă

El a evitat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor cu privire la procentul diminuării prețurilor alimentelor de bază.

”De astăzi începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări. Aprobăm ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază. Este prima țintă importantă enunțată și asumată de acest Guvern și mă bucur că am reușit în doar două săptămâni să avem ordonanța pe masa Guvernului”, afirma Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern, potrivit Mediafax

Premierul spunea că este prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază.

×
Subiecte în articol: Florin Ionuț Barbu
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close