Antena 3 CNN Economic Imobiliare Investiţiile imobiliare se mută spre birouri şi spaţii comerciale- domenii cu risc mai mic

Investiţiile imobiliare se mută spre birouri şi spaţii comerciale- domenii cu risc mai mic

Investiţiile imobiliare se mută spre birouri şi spaţii comerciale- domenii cu risc mai mic
06 Ian 2009   •   08:58

Criza imobiliară mută domeniul de interes preponderent spre segmentul de birouri şi spaţii comerciale, care devin mai puţin riscante pentru investiţii în domeniu în 2009, cred consultanţii EuroMetropola. Ei prevăd o tendinţă de scădere şi un risc enorm pentru investiţia în afacerile cu terenuri.
Pe tot parcursul anului 2008 segmentul office a fost imun la zvonistica legată de o criză de proporţii iminentă, preţurile chiriilor rămânând între aceleaşi marje. Analiştii cred că o scădere ar fi posibilă doar în condiţiile unei supraoferte de birouri, fapt ce nu se prevede. Analiştii mai arată că nordul şi zonele centrale ale capitalei rămân cele mai bine cotate zone la capitolul office clasa A, preţurile variind între 18 şi 25 euro/mp/lună, fiind urmate de vest, cu 10-18 euro/mp/lună.
Investiţiile bune mai sunt reperezentate de spaţiile comerciale stradale, deoarece aduc un venit constant proprietarilor prin închiriere.
În concluzie, analiştii arată că nu mai este de aşteptat un profit de 100% din terenuri în termen de 3-4 ani. Recomandarea şi constatarea este ca cei care deţin suprafeţe mari de terenuri şi nu au nevoie de lichidităţi să nu le vândă într-un moment în care piaţa este vulnerabilă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close