Antena 3 CNN Economic Imobiliare Locuinţele s-au ieftinit cu aproximativ 10% faţă de începutul lui 2009

Locuinţele s-au ieftinit cu aproximativ 10% faţă de începutul lui 2009

Locuinţele s-au ieftinit cu aproximativ 10% faţă de începutul lui 2009
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Feb 2011   •   23:30

Casele şi apartamentele s-au ieftinit cu aproape 10 procente de la începutul anului 2009 şi până în trimestrul trei al anului trecut. Chiar şi în aceste condiţii au fost puţine tranzacţii. Datele apar în cel mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică.

Casele din mediul urban au atins cele mai scãzute cotaţii din ultimii doi ani. Preţurile s-au redus cu 12% în ultimii doi ani, jumãtate din aceastã scãdere fiind în trimestrul al treilea din 2010.

În mediul rural, casele s-au ieftinit cu circa 11%. În cazul apartamentelor, preţurile au scãzut în ultimii doi ani cu peste 9% atât în Bucureşti, cât şi în restul ţãrii. În trimestrul trei al anului trecut, cotaţiile apartamentelor din Bucureşti au coborât cu 2%, în timp ce în restul ţãrii scãderea a fost mult mai accentuatã, de peste 6%.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statisticã, locuinţele costau în trimestrul trei din 2010 cu 4% mai puţin faţã de trimestrul anterior şi cu 7% faţã de aceeaşi perioadã a anului anterior. Casele şi apartamentele s-au ieftinit cu aproape 10% de la începutul anului 2009 şi pânã în trimestrul trei al anului trecut. Statistica INS se bazeazã pe datele primite de la Uniunea Naţionalã a Notarilor Publici.

×
Subiecte în articol: locuinte case piata imobiliara
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close