Antena 3 CNN Economic Imobiliare Magheru, în topul celor mai scumpe artere europene

Magheru, în topul celor mai scumpe artere europene

Magheru, în topul celor mai scumpe artere europene
06 Noi 2008   •   10:47

Bulevardul Magheru din Bucureşti ocupă locul 19 într-un clasament al celor mai scumpe 25 de artere comerciale din Europa- Prime High Streets Europe, întocmit de firma de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL). Chiria spaţiilor comerciale de pe bulevardul bucureştean era estimată la 30 iunie 2008 la 1.500 de euro pe metru pătrat pe an. Asta înseamnă că Magheru era mai scump decât cea mai căutată arteră din Stockholm - Biblioteksgatan - cu 1.419 euro şi din Lisabona - Chiado, cu 1.200 de euro. Artera bucureşteană depăşeşte şi principalele bulevarde din capitalele Finlandei, Poloniei, Estoniei şi Lituaniei.
?În ultimele 12 luni, aproape 70% din pieţele luate în calcul au înregistrat creşteri ale chiriilor?, apreciază autorii studiului. Cele mai mari creşteri au fost raportate în Atena, Istanbul şi Praga. În Bucureşti, chiriile de pe Magheru au cunoscut o majorare de 13,6%. ?Chiriile pentru spaţiile comerciale stradale centrale şi ultracentrale nu vor scădea dramatic în următoarele luni, dar vor exista cazuri în care proprietariivor trebui să-şi revizuiască optica asupra pieţei şi îşi vor alinia cerinţele cu cele ale concurenţei?, explică Luiza Moraru, şeful departamentului retail în cadrul CBRE-Eurisko. Parisul ocupă prima poziţie în top, cu o chirie de 7.360 de euro pe Champs Elysees, scrie Evenimentul Zilei.
Capitala Franţei este urmată de Stoleshnikov (Moscova), cu un nivel de 7.035 de euro, şi de Londra, unde pe New Bond Street costul de închiriere este de 6.762 de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata imobiliara
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close