Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţul imobiliarelor a atins un nou prag minim, în noiembrie

Preţul imobiliarelor a atins un nou prag minim, în noiembrie

Preţul imobiliarelor a atins un nou prag minim, în noiembrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Dec 2010   •   23:49

Piaţa imobiliară este în continuă scădere. Potrivit site-ului imobiliare.ro, în luna noiembrie, la nivel naţional, un metru pătrat construit costa cu 21 de euro mai puţin faţă de luna precedentă. Specialiştii spun că, în noiembrie, s-a atins un nou prag minim de la începutul crizei imobiliare.

În Capitală s-au ieftinit în special apartamentele vechi - cu 1,9% în noiembrie faţă de octombrie, şi cu 12,5 procente faţă de aceeaşi perioadă a lui 2009. Şi locuinţele noi s-au ieftinit . Valoarea medie pentru un mediu pătrat este de 1.164 de euro, cu un procent mai ieftin decâz în luna noiembrie.

La Constanţa, cel mai mult s-au ieftinit garsonierele -cu 5%. În noiembrie, preţul mediu pentru locuinţele noi a scăzut până la 953 euro pe metrul pătrat iar cel al aartamentelor vechi, a ajuns la 922 euro pe metrul pătrat. La Braşov, apartamentele s-au ieftinit cu 1,1 la sută în noiembrie faţă de octombrie. Un metru pătrat într-un apartament nou costa în noiembrie 923 euro. La Cluj Napoca preţurile apartamentelor au scăzut cu 1,4%. Preţul unui metru pătrat construit a coborât astfel, pentru prima dată în ultimele zece luni sub pragul psihologic de 1.000 euro.

Timişoara este în continuare oraşul cu cele mai ieftine apartamente din ţară. În ultimele treizeci de zile, aici preţul apartamentelor a scăzut cu un procent şi jumătate.

Singurul oraş în care apartamente s-au scumpit în luna noiembrie este Iaşiul. Este vorba de un preţ cu 2,1% mai mare faţă de luna octombrie.

×
Subiecte în articol: imobiliare piata imobiliara
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close