Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţul locuinţelor a EXPLODAT. "Casele costă MAI MULT decât înaintea crizei economice"

Preţul locuinţelor a EXPLODAT. "Casele costă MAI MULT decât înaintea crizei economice"

Preţul locuinţelor a EXPLODAT. "Casele costă MAI MULT decât înaintea crizei economice"
de O.P.    |    04 Iun 2014   •   12:58

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au atins un nou maxim în luna mai şi au depăşit nivelul record atins în octombrie 2007, sugerând că semnele recente de încetinire a pieţei ar putea fi de scurtă durată, potrivit datelor companiei financiare National Building Society, citate de Bloomberg.

National Buinding Society este cea mai mare companie mutuală de servicii financiare din Marea Britanie, cu active de circa 193 de miliarde de lire sterline pe o piaţă de 325 de miliarde de lire.

Compania anunţat marţi o creştere de 0,7% a preţului mediului a locuinţelor, la 186.512 lire sterline (312.000 dolari), peste maximul precedent de 186.044 lire înregistrat în octombrie 2007, cu o lună înainte de prăbuşirea băncii Northen Rock. În decurs de 12 luni după acea dată, preţurile locuinţelor din Marea Britanie au scăzut cu circa 15%.

Redresarea ulterioară a economiei britanice a contribuit la cererea de proprietăţi, creând o problemă pentru oficialii Băncii Angliei, îngrijoraţi că creşterea preţurilor va duce la formarea unei bule speculative.

 

×
Subiecte în articol: imobiliare case piata imobiliara
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close