Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţurile apartamentelor din Bucureşti s-au redus uşor

Preţurile apartamentelor din Bucureşti s-au redus uşor

Preţurile apartamentelor din Bucureşti s-au redus uşor
Sursa foto: imobiliare noi
02 Iun 2009   •   03:50

Preţurile solicitate de proprietarii apartamentelor din Bucureşti, atât cele vechi cât şi cele noi, s-au redus uşor în luna mai faţă de aprilie, în timp ce comparativ cu începutul anului scăderea a fost de 10%, potrivit companiei imobiliare Colliers International.

"În luna mai fiecare sector s-a mişcat ca valoare, dar oscilaţiile au fost neregulate, fără o tendinţă clară. Sectorul 5 scade cu 4%, sectorul 4 creşte cu 5%, altul stagnează şi restul rămân indecise între o marjă de +/-2%", se arată în cel mai recent indice privind evoluţia preţurilor locuinţelor din Capitală realizat de Colliers.

Faţă de luna aprilie, în mai preţul apartamentelor din Bucureşti, atât vechi cât şi noi, au scăzut în medie cu 1%. Comparativ cu maximul atins în luna aprilie 2008, proprietarii au redus preţurile cu 28%.

Potrivit Colliers, în mai, preţul mediu al apartamentelor noi a ajuns la 1.772 euro pe metru pătrat, în timp ce pe segmentul vechi media este de 1.131 euro pe metru pătrat.

Cele mai ieftine apartamente se vând în continuare în sectorul 6, unde preţul mediu este de 913 euro/mp, în scădere cu 2% faţă de aprilie, acesta fiind urmat de sectorul 2, cu 990 euro/mp, mai puţin cu 4%, şi sectorul 3 cu 1.060 euro/mp, cu 2% sub nivelul din luna precedentă.

În sectorul 1 se vând cel mai scump apartamentele vechi, preţul mediu urcând cu 4% în mai, la 1.656 euro/mp. În sectorul patru, preţul mediu a crescut cu 5%, la 1.291 euro/mp, iar în cinci s-a redus cu 4%, la 1.165 euro/mp.

"În perioada următoare piaţa nu va adopta o mişcare strictă, ci va rămâne în sfera oscilaţiilor neregulate, indecise, fără o tendinţă evidentă. Un trend stabil va putea apărea abia în lunile de toamnă şi asta doar în cazul unei activităţi economice stabile la nivel general", susţin reprezentanţii Colliers.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata imobiliara pret apartamente
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close