Preţurile locuinţelor nu mai scad. Apar, în schimb, rechinii imobiliari

27 Mar 2009   •   16:37
Preţurile locuinţelor nu mai scad. Apar, în schimb, rechinii imobiliari piata imobiliara

Preturile locuinţelor din România nu vor mai scădea, iar atitudinea cumpărătorilor care aşteapta acest lucru ar putea duce la apariţia speculatorilor imobiliari, conform lui Vlad Vlăsceanu, director al Târgului Imobiliar Naţional, citat de Capital.

"Preţurile nu au unde să mai scadă, iar lipsa cumpărătorilor va împinge dezvoltatorii la colaps. Atunci vor apărea rechinii imobiliari care se vor grăbi să cumpere", spune Vlăsceanu, pentru săptămânal.

Prin urmare, companiile imobiliare aflate aproape de faliment se vor strădui să facă rost de fonduri pentru a supravieţui şi vor trebui să vândă proiectele sub preţul de producţie.

"Aici apar speculatorii care au resurse financiare şi vor achiziţiona la preţuri foarte mici pentru a vinde în 2-3 ani, când piaţa îşi va reveni. Atunci, ei vor scoate un profit de 400 - 500%", a mai declarat Vlad Vlasceanu.

Un alt risc îl constituie terminarea stocului de locuinţe. "În acest moment nu se mai construieşte, dezvoltatorii temându-se că nu vor putea să vândă. Acest lucru va duce la terminarea stocului de locuinţe în următorii 2 ani", spune directorul tIMOn. Atunci, preţurile vor exploda din nou.

Antena3.ro

x close